care sunt diferentele dintre Raceala si Gripa?

Care sunt diferențele dintre răceală și gripă și sfaturi de a le alunga într-o veselie……………………

Răceala și gripa sunt tipuri de infecții ale căilor respiratorii superioare și ambele sunt cauzate de viruși. Par a fi foarte similare, însă în esență sunt două afecțiuni total diferite.

Răceala este o infecție virală ce poate fi cauzată de peste 200 de virusuri. Aceasta afectează mucoasa nazală, sinusurile, căile respiratorii și faringele. Pe de altă parte, gripa este provocată de virusul gripal și are o manifestare mult mai agresivă, putând conduce la infecții ale plămânilor și ale căilor respiratorii.

Mai mult de atât, modurile de manifestare ale răcelilor și gripelor sunt diferite. Pe de-o parte, răcelile presupun secreții nazale abundente, strănut, tuse, nas înfundat și dureri în gât, pe când gripele presupun, bineînțeles, simptome mai puternice, precum dureri musculare, frisoane, transpirație excesivă, tuse seacă, oboseală și febră bruscă între 38-40oC

Netratate sau tratate necorespunzător, simptomele de răceală și gripă se pot agrava și pot conduce la alte afecțiuni severe, dintre acestea făcând parte pneumonia, bronșita și alte infecții bacteriene.

Pentru a vă asigura că răcelile și gripele vor pleca așa cum au venit, iată câteva sfaturi pe care le puteți aplica înainte să ajungeți la doctor:

Pentru copii liniștiți și părinți mulțumiți.

Ne luptăm cu: tusea uscată și expectorația, răceala și gripa, infecțiile urinare și respiratorii, alergiile, lipsa de apetit, oboseala și stresul oxidativ, durerile în gât, diareea și gastroenterita.

Dar nu suntem orice gașcă, suntem o SuperBrigadă!

Pentru că ne place să alungă răul – adică bolile – într-o veselie. Și, ce să vezi, chiar ne iese!