Ce cauzează febra și cum o tratăm pentru a o alunga într-o veselie

Care sunt diferențele dintre răceală și gripă și sfaturi de a le alunga într-o veselie……………………

Ce este neplăcut legat de febră este că se poate declanșa… oricând, mai ales când vorbim despre copii, care fac febră când ți-e lumea mai gravă.

Însă febra nu ar trebui să reprezinte mereu un motiv de îngrijorare – deși nu am crede, febra este un proces benefic pentru organism. Prin febră, corpul lucrează în așa fel încât toxinele să fie eliminate până ai zice „Minunino”. 

Mai mult de atât, modurile de manifestare ale răcelilor și gripelor sunt diferite. Pe de-o parte, răcelile presupun secreții nazale abundente, strănut, tuse, nas înfundat și dureri în gât, pe când gripele presupun, bineînțeles, simptome mai puternice, precum dureri musculare, frisoane, transpirație excesivă, tuse seacă, oboseală și febră bruscă între 38-40oC

Netratate sau tratate necorespunzător, simptomele de răceală și gripă se pot agrava și pot conduce la alte afecțiuni severe, dintre acestea făcând parte pneumonia, bronșita și alte infecții bacteriene.

Cauzele apariției febrei sunt diverse, precum:

Ce-i (mai) poți face copilului tău pentru a alunga febra într-o veselie:

Pentru copii liniștiți și părinți mulțumiți.

Ne luptăm cu: tusea uscată și expectorația, răceala și gripa, infecțiile urinare și respiratorii, alergiile, lipsa de apetit, oboseala și stresul oxidativ, durerile în gât, diareea și gastroenterita.

Dar nu suntem orice gașcă, suntem o SuperBrigadă!

Pentru că ne place să alungă răul – adică bolile – într-o veselie. Și, ce să vezi, chiar ne iese!